galerija
     
 

ARHIV RAZSTAV

Razstava NAPISAL SEM
V Antikvariatu Glavan je bila od 6. februarja do 11. februarja 2006 na ogled bibliofilska razstava posvečena Simonu Gregorčiču, Antonu Aškercu, Valentinu Vodniku in Antonu Tomažu Linhartu. Razstavljeni so bili originalni rokopisi, prve izdaje, stare razglednice z njihovimi upodobitvami.

ANDERSEN IZ RODA V ROD
Ob 200-letnici rojstva Hansa Christiana Andersena je bil v Antikvariatu Glavan na ogled razstava njegovih pravljic. Odprta je bila od 30. marca do 4. aprila 2005. Izbor za vse generacije so popestrili še drugi »zimzeleni« pravljičarji.

PREŠERNOVA GALERIJA
Sprehodite se po galeriji knjižnih naslovnic!
Na ogled so izdaje dr. Franceta Prešerna ter knjige, ki govore o njegovem delu in življenju.

ZIBELKA BRANJA
Antikvariat Glavan se je 23. junija 2004 predstavil na podelitvi nagrade Kresnik.

»NA JURIŠ!«
Prodajna razstava ilegalnih partizanskih tiskov.

ANTIKA NAS SPET MIKA
Na ogled so prevodi iz antične književnosti in filozofije od prvih izdaj v začetku druge polovice 19. stoletje do današnjih izdaj.

VESELE VELIKONOČNE PRAZNIKE
Razstava starih velikonočnih razglednic od konca 19. do začetka 20. stoletja nam predstavlja doživljanje velikonočnih praznikov. Od 8. do 16. aprila je bilo na ogled okoli 80 zanimivih razglednic iz zasebnih zbirk.

ZBUDIMO PRAVLJICE - razstava starih otroških knjig od 90-ih let 19. do 80-ih let 20. stol. je obudila speče pravljice in spomine na otroštvo.

STARO BRANJE ZA ZNANJE – razstava starih šolskih knjig iz zasebnih zbirk je obsegala gradivo od avstroogrskih bukvic za male šole na kmetih do povojnih zamejskih tiskov.